Piet Peeters

Hier vindt U een toelichting van deze therapeut.

Dit is een persoonlijke toelichting, door de therapeut zelf geschreven om U een indruk te geven van de therapeut zelve.
In dit geval gaat het over:
 
Piet Peeters
 
Klik op verder lezen om de toelichting te bezichtigen.

 

Mijn naam is Piet Peeters. 
Na een periode van 15 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, eerst als leerkracht en daarna als directeur van een school ben ik overgestapt naar het toepassen van de acupunctuur.
 
Acupunctuur is het plaatsen van naalden door de huid op specifieke plaatsen van het lichaam om te genezen of het verlichten van pijn. De techniek is vele duizenden jaren oud en is een gedeelte van de Traditionele Medicijnenleer. Tegenwoordig gebruiken we ook moderne toepassingen van de acupunctuur zoals de Electro acupunctuur (die een klein stroompje door de naalden stuurt), moxatherapie (kruiden branden boven de acupunctuur punten) enz., enz. In het Westen was de techniek van de Acupunctuur niet zo bekend als in de Aziatische landen. De acupunctuur kwam hier echt in de belangstelling te staan toen oud president van de VS, Nixon, een bezoek bracht aan China. In de zeventiger jaren is deze techniek pas echt in de belangstelling te staan in Nederland. Mijn belangstelling werd gewekt sinds de jaren 90. Ik heb toen mijn basis opleiding acupunctuur gedaan, waarna ik mijn meestergraad behaald en zelfs mijn doctoraal. Daarna heb ik me de overige aspecten van de Traditionele Chinese Medicijnenleer eigen gemaakt zoals de acupressuur, de tuina, kruidenleer enz. Ook heb ik me vele moderne toepassingen  van de TCM eigen gemaakt zoals de Quantum techniek etc. 
 
Na vele jaren sta ik nog altijd verwonderd van het prachtige verklaringsmodel dat de TCM kent om uit te leggen hoe ziekten ontstaan. Nog dagelijks ervaar ik de bijzondere uitwerking die de TCM heeft kan hebben op het welzijn van vele mensen. Ik ben dankbaarheid verschuldigd aan mijn leermeesters en aan de patiënten die gedurende de vele jaren dat ik nu de TCM beoefen het vertrouwen in mij hebben gesteld. Sinds mijn studies is het voor mij nog steeds een voorrecht om evenwicht te krijgen in de levenskracht van vele mensen. Na jaren van beoefening van de TCM ga ik nog iedere dag voor het pijnstillende effect van de acupunctuur, het ontspannen van de spieren en de vele andere toepassingen van de acupunctuur in het bijzonder en de Traditionele Chinese Medicijnenleer in het algemeen.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Lid NVA
AGB-code: 90-026942

Specialisatie(s)

 • Acupunctuur & Traditionele Chinese Geneeskunde >>

  Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

  Acupunctuur is een oude Chinese geneeskunst, gebruikt om een grote verscheidenheid aan kwalen te behandelen, om de gezondheid te bevorderen en pijn en lijden te v

 • Dieetadviezen >>

  Het belang van een goede en gezonde voeding wordt vaak onderschat. 

  Er bestaat niet een dieet, dat geschikt is voor iedereen. Voedingstoffen, hoewel gezond, passen niet in een bepaald jaargetijde of niet bij een bepaald type persoon.

 • EFT ( Emotional Freedom Technique ) >>

  EFT staat voor Emotional Freedom Technique

  EFT bestaat uit een paar uiterst effectieve technieken om je te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties zoals oud zeer, trauma, en angsten en fobieën.


  EFT is uiter

 • Elektro acupunctuur >>

  Elektroacupunctuur ook wel elektrostimulatie komt voort uit de TCG en is een van de technieken binnen de acupunctuur. Onder de elektroacupunctuur verstaan we het met zwakke stroompjes stimuleren van acupunctuurpunten op de huid of op naaldjes in de

 • Kruidentherapie >>

  Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde in hoger aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de

 • Laseracupunctuur >>

  LASER staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

  Bij acupunctuur denk je al gauw aan naalden, maar er bestaat ook laseracupunctuur

  Dit is acupunctuur waarbij met behulp van laserlicht

 • Moderne acupunctuur d.m.v. Quantumdiagnostiek >>

  De afgelopen jaren is er een toenemende belangstelling voor de ontwikkelingen op het gebied van biofeedback en bioresonantie. Het wordt wel de therapie van de toekomst genoemd.

  De SCIO Quantum biofeedback is een analyse- en behandelsystee

 • Moxabehandeling >>

  Moxa is afgeleid van een kruid dat in het japans Mogusa heet. Een Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet, de Artemisia vulgaris.Het is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. Het geeft een aangename en weldadige infrarode

Overige behandelaars

Dennis Pattipeilohy
Dennis Pattipeilohy >>