Bachbloesemremedie

Er zijn 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elke bloem of plant heeft zijn eigen specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. De tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties in het dagelijks leven die u uit balans brengen...
 

Waarom Bachbloesemremedie?


Dr. Edward Bach heeft in de jaren 30 de werking van deze bloesemextracten ontdekt. Hij was een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Dr. Bach heeft zijn laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons psychisch en lichamelijk lijden. In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beïnvloeden.  Hij maakte voor deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties.

Dit noemen we gemoedstoestanden:

- Angst
- Onzekerheid
- Onvoldoende interesse in het hier en nu
- Eenzaamheid
- Overgevoeligheid
- Moedeloosheid en wanhoop
- Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Vandaag de dag werken we nog steeds op dezelfde manier. De bloesems zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor heel de familie, huisdieren,  zelfs voor planten. Ze werken niet verslavend, hebben geen bijwerkingen en belemmeren het gebruik van andere medicijnen niet.