EFT ( Emotional Freedom Technique )

EFT staat voor Emotional Freedom Technique

EFT bestaat uit een paar uiterst effectieve technieken om je te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties zoals oud zeer, trauma, en angsten en fobieën.


EFT is uiterst prakisch en laagdrempelig: iedereen kan het leren. En deze zelfhulpmethode heeft direct effect en is zonder lange gesprekken of herbelevingen, maar een techniek om er van los te komen.

Wanneer EFT (Emotional Freedom Technique)?
 
EFT maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest. Elke sterk geladen herinnering of angst wordt gezien als verstoring in het meridiaanstelsel en de eindpunten van de meridianen worden dan ook beklopt om de verstoring weer te ontstoren. Daarnaast maakt EFT gebruik van specifieke kennis over hoe mensen hun onprettige ervaringen kunnen loslaten. Het fenomeen van het vasthouden of blokkeren wordt in de EFT psychological reversal genoemd. Deze psychological reversal moet worden opgeheven omdat het therapie compleet blokkeert. Dat tijdelijk opheffen kan middels affirmaties terwijl er op een ontstoorpunt wordt getikt. Het toepassen van de kennis van het tijdelijk opheffen van psychological reversal en het wegtikken van verstoringen is de essentie van EFT. Daarnaast wordt de intensiteit voor en na de behandeling een waarde gegeven.
 
 
 
Waarom EFT (Emotional Freedom Technique)?
 
EFT is met succes toegepast bij:
 
- psychische/emotionele klachten
- lichamelijk klachten
- onverwerkte emoties
- trauma's.
- angsten en fobieën:
- verslavingen


 

 

Deze behandeling staat bekend als onderdeel van de acupunctuur en zal ook als zodanig vermeld worden op de nota.

Deze behandeling valt onder de TCG-discipline, en word daardoor waarschijnlijk vergoed door de zorgverzekeraar afhankelijk van Uw polisvorm.

Behandelaar(s)

Dennis Pattipeilohy >>
Piet Peeters >>