Kruidentherapie

Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde in hoger aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en dat er goede gewassen kunnen groeien. Net als bij alle geneeswijzen uit de TCG is het doel van de kruidentherapie om de balans in het lichaam te herstellen. 

Chinese kruidentherapie baseert zich op het feit dat je lichaam ziek wordt door een onevenwichtigheid. Met de kruiden probeert de therapeut de onderliggende redenen voor dat onevenwicht op te lossen. Dat is helemaal anders dan de westerse geneeskunde, die baseert zich op het wegnemen van de symptomen van een ziekte.

Wat is Chinese Kruidentherapie?

Kruiden worden al duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking. In China zijn deze kruiden voor het eerst beschreven door Shen Nong in de 1e eeuw voor Chr. Hij maakte hiermee de eerste materia medica. Alle huidige werken (boeken e.d.) zijn hierop gebaseerd.
De traditionele Chinese kruidentherapie gebruikt substanties van plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong. Chinese kruidenpreparaten komen voor in ruwe vorm, poedervorm, pillen en druppels.

 

Chinese kruiden en acupunctuur versterken elkaars werking, zij worden bij Ah-shi vaak tegelijkertijd ingezet.

Acupunctuur brengt het lichaam in balans en de chinese kruiden voeden het lichaam. De kruiden worden altijd  persoonlijk afgestemd via een meting bij de quantum (zie moderne acupunctuur dmv quantum diagnose).
 

De kruidenformules van de Chinese kruidentherapie hebben zich al duizenden jaren bewezen. Niet alleen bij 'oude' ziektes, maar ook bij de tegenwoordige 'nieuwe' ziektes.

 

 

 

Deze behandeling valt onder de TCG-discipline, en word daardoor waarschijnlijk vergoed door de zorgverzekeraar afhankelijk van Uw polisvorm.

Deze behandeling staat bekend als onderdeel van de acupunctuur, en zal ook als zodanig vermeld worden op de nota.

De Kruidensuplementen die ingezet kunnen worden ter bevordering van Uw gezondheid worden zelden of niet door de zorverzekeraar vergoed.

Behandelaar(s)

Piet Peeters >>