Behandelingen

AH-SHI beschikt over diverse mogelijkheden om tot een diagnose te komen. Daarbij kunt u denken aan polsdiagnose, tongdiagnose, bloedonderzoek d.m.v. een vingerprik, bloeddrukmeting etc..

Er wordt bij AH-SHI altijd volgens de Chinese filosofie gekeken naar uw klachten.

De meeste patiënten die naar een acupuncturist komen hebben al eerder contact gehad met de huisarts of specialist en weten de westerse naam voor hun aandoening. Een diagnose stellen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is op andere principes gebaseerd dan we westers gewend zijn.

Acupunctuur & Traditionele Chinese Geneeskunde

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).
 
In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

  Lees verder >>

Beauty & Wellness

Wij maken in de salon gebruik van de producten van Thalgo.
De producten, programmaʼs en methodes van Thalgo zijn gebaseerd op de natuurlijke, vitaliserende en heilzame werking van de zee en haar ingredienten.

Naast de schoonheidsbehandelingen kunt u hier ook terecht voor diverse behandelingen o.a. endermologie, lichaamsbehandelingen, ontharen, kleine deelbehandelingen, massages en cosmetische hand -en voetverzorging.

Gun uzelf en uw huid de aandacht en ontspanning die het nodig heeft in deze drukke tijden.

  Lees verder >>

Electro acupunctuur

Electroacupunctuur ( of elektroacupunctuur) is een behandelwijze om de balans van het lichaam te helpen herstellen. Het is een natuurlijke en veilige manier om het lichaam de juiste signalen en prikkels te geven om het zelfherstellend vermogen aan te spreken.

Hierbij worden geen naalden gebruikt, maar biofeedback, vega-test, rathera, acupressuur en meerdere nietinvasieve diagnose- en behandeltherapieën.
 

  Lees verder >>

Kruidentherapie

Chinese kruidentherapie baseert zich op het feit dat je lichaam ziek wordt door een onevenwichtigheid. Met de kruiden probeert de therapeut de onderliggende redenen voor dat onevenwicht op te lossen. Dat is helemaal anders dan de westerse geneeskunde, die baseert zich op het wegnemen van de symptomen van een ziekte.

"De aanpak van Chinese kruidentherapie is anders dan de snelle westerse geneeskunde. Ze werken trager, maar zijn effectiever op lange termijn", stelt Amerikaanse kruidentherapeut Lewis. "Ze moedigen het lichaam en geest aan een balans te vinden. Veel hangt ook af van je eigen motivatie om een gezonde levensstijl te volgen, je moet ook naar je lichaam leren luisteren. Chinese kruiden brengen je lichaam tot rust op een subtiele maar grondige manier."

  Lees verder >>

Laseracupunctuur

LASER staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.
Door een proces waarbij electronen worden gestimuleerd in het vrijmaken van fotonen (lichtdeeltjes) kan een zeer zuivere vorm van lichtenergie worden opgewekt.

Dit licht is opgebouwd uit maar één golflengte. De golflengte wordt bepaald door de electronen in het laser-medium. Dit medium kan een gas zijn (bv Argon of kooldioxide), een vloeistof (verf) of een vaste stof (robijn, alexandriet of Nd:YAG).

De genoemde media zijn allen van belang voor dermatologische toepassingen.

  Lees verder >>

Moxabehandeling

Moxa is afgeleid van een kruid dat in het japans Mogusa heet. Een Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet, de Artemisia vulgaris.Het is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. Het geeft een aangename en weldadige infrarode uitstraling.

Het moxeren is een eeuwenoude oosterse therapie die sinds ongeveer 200 jaar ook in europa bekend is. Het is een therapie die meegekomen is met de accupunctuur. Een acupuncturist kan er voor kiezen om tegelijk met het zetten van naalden moxa te branden boven het punt wat hij behandelen wil.

  Lees verder >>

Tuina Massage

Tuina (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). Tuina kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.

Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds van een goede diagnose van de patiënt volgens de regels van de T.C.M. Tuina therapie is zeer effectief zowel in preventieve zin als voor op genezing gerichte behandeling.

  Lees verder >>