Behandelingen

AH-SHI beschikt over diverse mogelijkheden om tot een diagnose te komen. Daarbij kunt u denken aan polsdiagnose, tongdiagnose, bloedonderzoek d.m.v. een vingerprik, bloeddrukmeting etc..

Er wordt bij AH-SHI altijd volgens de Chinese filosofie gekeken naar uw klachten. Zo worden ook de behandeling volgens de Chinese filosofie ingezet.

Denk hierbij aan acupunctuur, massagetherapie, kruidentherapie en warmtetherapie. 

Hieronder vindt u meer uitleg over de verschillende behandelingen die wij hier toepassen.

Acupunctuur & Traditionele Chinese Geneeskunde

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Acupunctuur is een oude Chinese geneeskunst, gebruikt om een grote verscheidenheid aan kwalen te behandelen, om de gezondheid te bevorderen en pijn en lijden te verlichten. De naam acupunctuur komt van de woorden Acu (van het Latijnse woord “acu” wat naald betekent) en punctuur (van het Latijnse woord “Punctus” wat prikken betekent).

Voor een acupuncturist is gezondheid een voortdurend veranderende stroom van levensenergie, 'qi', in het lichaam. Gezondheidsproblemen en ziekten doen zich voor wanneer deze energie uit balans is. Door acupunctuur worden bepaalde punten in het lichaam geprikkeld waardoor de balans in het lichaam zich weer kan herstellen. De acupunctuurbehandeling bestaat waarschijnlijk al 2000 jaar, en wordt in de westerse wereld door steeds meer artsen en patiënten erkend als een een effectieve behandelmethode.

  Lees verder >>

Bachbloesemremedie

Er zijn 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elke bloem of plant heeft zijn eigen specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. De tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties in het dagelijks leven die u uit balans brengen...
 

  Lees verder >>

Beauty

Wij maken in de salon gebruik van de producten van Thalgo. De producten, programmaʼs en methodes van Thalgo zijn gebaseerd op de natuurlijke, vitaliserende en heilzame werking van de zee en haar ingredienten.

U kunt hier terecht voor diverse behandelingen o.a.  gezichtsbehandelingen; endermologie voor gezicht, littekens en vochtproblematiek; lichaamsbehandelingen; ontharen; kleine cosmetische behandelingen en massages.

Ook als u acne en/of eczeem klachten heeft, kunt u bij ons terecht. 

Gun uzelf en uw huid de aandacht en ontspanning die het nodig heeft in deze drukke tijden.

  Lees verder >>

Dieetadviezen

Het belang van een goede en gezonde voeding wordt vaak onderschat. 

Er bestaat niet een dieet, dat geschikt is voor iedereen. Voedingstoffen, hoewel gezond, passen niet in een bepaald jaargetijde of niet bij een bepaald type persoon.

Welk dieet bij iemand past is afhankelijk van vele verschillende factoren. Het is dan ook belangrijk om het juiste dieet te volgen, maar ook op het juiste moment.

Vaak moeten er eerst aan wat voorwaarden worden voldaan, voordat men zichzelf letterlijk gezonder kan eten

  Lees verder >>

EFT ( Emotional Freedom Technique )

EFT staat voor Emotional Freedom Technique

EFT bestaat uit een paar uiterst effectieve technieken om je te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties zoals oud zeer, trauma, en angsten en fobieën.


EFT is uiterst prakisch en laagdrempelig: iedereen kan het leren. En deze zelfhulpmethode heeft direct effect en is zonder lange gesprekken of herbelevingen, maar een techniek om er van los te komen.

  Lees verder >>

Elektro acupunctuur

Elektroacupunctuur ook wel elektrostimulatie komt voort uit de TCG en is een van de technieken binnen de acupunctuur. Onder de elektroacupunctuur verstaan we het met zwakke stroompjes stimuleren van acupunctuurpunten op de huid of op naaldjes in de huid. 

  Lees verder >>

Kruidentherapie

Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde in hoger aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en dat er goede gewassen kunnen groeien. Net als bij alle geneeswijzen uit de TCG is het doel van de kruidentherapie om de balans in het lichaam te herstellen. 

Chinese kruidentherapie baseert zich op het feit dat je lichaam ziek wordt door een onevenwichtigheid. Met de kruiden probeert de therapeut de onderliggende redenen voor dat onevenwicht op te lossen. Dat is helemaal anders dan de westerse geneeskunde, die baseert zich op het wegnemen van de symptomen van een ziekte.

  Lees verder >>

Laseracupunctuur

LASER staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

Bij acupunctuur denk je al gauw aan naalden, maar er bestaat ook laseracupunctuur

Dit is acupunctuur waarbij met behulp van laserlicht in plaats van naalden de Chinese geneeskunde wordt toegepast.

Ideaal voor mensen die bang zijn voor naalden en de behandeling van kinderen.

 

  Lees verder >>

Moderne acupunctuur d.m.v. Quantumdiagnostiek

De afgelopen jaren is er een toenemende belangstelling voor de ontwikkelingen op het gebied van biofeedback en bioresonantie. Het wordt wel de therapie van de toekomst genoemd.

De SCIO Quantum biofeedback is een analyse- en behandelsysteem dat vanuit de quantumfysica ontwikkelde technologie koppelt aan de kennis en inzichten uit onder meer de Westerse en Oosterse geneeskunde.

Zittend vanuit de stoel, verbonden via een aantal banden met het scio apparaat, wordt binnen een aantal minuten pijnloos de meting uitgevoerd.

  Lees verder >>

Moxabehandeling

Moxa is afgeleid van een kruid dat in het japans Mogusa heet. Een Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet, de Artemisia vulgaris.Het is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. Het geeft een aangename en weldadige infrarode uitstraling.

Het moxeren is een eeuwenoude oosterse therapie die sinds ongeveer 200 jaar ook in europa bekend is. Het is een therapie die meegekomen is met de acupunctuur. Een acupuncturist kan er voor kiezen om tegelijk met het zetten van naalden moxa te branden boven het punt wat hij behandelen wil, of om een bepaalde deel van het lichaam met moxa op te warmen.

  Lees verder >>

Tuina Massage

Tuina (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). Tuina kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.

Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds van een goede diagnose van de patiënt volgens de regels van de T.C.M. Tuina therapie is zeer effectief zowel in preventieve zin als voor op genezing gerichte behandeling.

  Lees verder >>