Acupunctuur: De Realiteit 4

De werkwijze

Ongetwijfeld heeft de natuurlijke afkeer tegen het feit dat er naalden in je huid worden gestoken terughoudend gewerkt, toen men uiteindelijk acupunctuur als een alternatieve behandelingswijze in plaats van de conventionele wijze ging beschouwen.

 

Dit is heel begrijpelijk omdat velen wel eens te maken hebben gehad met de last van een slecht toegediende injectie.

11/10/2013 | Acupunctuur: De Realiteit 4


Er is echter duidelijk geen overeenkomst tussen naalden waarmee een stof in de aderen wordt gespoten en de uiterst dunne naalden, die bij acupunctuur gebruikt worden.

Standaard 'filiform' naalden van goud, zilver, molybdenum, staal of platina worden het meest gebruikt, afhankelijk van de aard van de ziekte die behandeld wordt. De naalden variëren van een dikte van 0.22 mm (maat 34) tot 0.45 mm (maat 26) en lijken in feite op heel fijne naainaalden.

Er zit een geribbelde handgreep aan en de naald loopt uit tot een uiterst fijne punt.

 

Een ander verschil is de diepte van het inbrengen van de naald, afhankelijk van de plaats van het behandelpunt. Dit hoeft vaak niet dieper te zijn dan een halve Cun (chinese inch), daar de meeste punten in de bindweefsellaag direct onder het huidoppervlak liggen.

 

Na nauwkeurige plaatsbepaling, wordt de naald eenvoudigweg pijnloos ingebracht. Soms zijn patiënten zich er nauwelijks van bewust, dat ze behandeld worden en vallen in slaap.

 

 

Naaldinbrengmethoden

Juiste hantering van de naalden vereist een zeer gedegen kennis van de anatomie van het menselijk lichaam.  Acupuncturisten rekenen in Chinese inches, Cuns, die meer zijn afgestemd op de lichaamsgrootte van de patiënt

 

          

Meer nieuwsbrieven